Loading...

4GPTT


Push-to-talk-Over Cellular voor radio gebruikers en voor smartphonegebruikers

Direct communiceren met één druk op de knop en binnen één seconde

Direct communiceren met één druk op de knop en binnen één seconde. Direct in verbinding met een groep mensen. Dat is Push-to-Talk. Een eigenschap die hoort bij portofoons en mobilofoons die werken op een radiofrequentie. Tegenwoordig kan Push-to-Talk ook over het 3G/4G netwerk: 4G portofonie (Push to talk Over Cellular genoemd ‘POC’). 4G Portofonie is een clouddienst van C4IT gekoppeld aan het netwerk van uw mobiele provider. Uw spraakbericht wordt razendsnel omgezet in data en binnen Nederland verstuurd via het mobiele 3G- of 4G-netwerk van uw mobiele provider. Realtime informatie uitwisselen draagt niet alleen bij aan bijvoorbeeld bedrijfs productiviteit en efficiëntie, het vergroot ook de veiligheid van werknemers.

Voordelen
- Direct verbinding: met één druk op de knop direct spraakverbinding met een groep of individu.
- Realtime informatie contacten: GPS en realtime aanwezigheids- en beschikbaarheidsinformatie van de contacten.
- Diverse mogelijkheden: Prioriteitsoproepen en groepskeuze.
- Landelijke dekking
- Geen investering in eigen infrastructuur
- Geen vergunningskosten (m.n. België)

4G Portofonie Devices

Naast ‘POC-en’ op een smartphone zijn er aparte devices op de markt die alleen de POC functionaliteit hebben op basis van internet. Simpele, robuuste devices, die eruit zien als een portofoon, met een sim-kaart.

4G Portofonie van Motorola Solutions en TeloSystems

C4IT biedt twee 4G Portofonie oplossingen:

  • WAVE van Motorola Solutions
  • TeloPTT van TeloSystems

De wens van de klant
De vraag van de klant bepaalt wat de beste oplossing is, 4G Portofonie of Personal Mobile Radio (PMR). In het kort:
- Voor missiekritische en business kritische communicatie is PMR de oplossing.
- Voor niet-missiekritische en niet-businesskritische communicatie is 4G Portofonie een prima oplossing.

- De klant kan ook beide wensen hebben: missiekritisch én niet-missiekritisch.

Oplossing voor missiekritisch en business kritische klant

4G Portofonie van het merk Motorola Solutions is een high-end oplossing voor de klant die een missiekritisch én niet-missiekritisch oplossing wenst van de beste kwaliteit: WAVE van Motorola Solutions. Deze oplossing koppelt 4G Portofonie (LTE) en PMR (Radio) aan elkaar. Dit is de meest geavanceerde en uitgebreide oplossing die er is. Motorola Solutions biedt hierbij de LEX 11, een ruggedized smartphone met een PTT knop. De klant krijgt maatwerk.

Oplossing voor niet-missiekritisch en niet-business kritische klant

4G Portofonie van het merk TeloSystems is een mid-end oplossing voor de klant die een betaalbare niet-missiekritische en niet-businesskritische oplossing wenst met speciaal ontworpen handsets. Dit is een flexibele betaalbare oplossing gebaseerd op LTE.

4G Portofonie wordt steeds meer toegepast in de vorm van een Android/iOS app op een smartphone. Een portofoon is geen smartphone en daarom geen goed alternatief. Het volume van de luidspreker, industriële behuizing met bijbehorende accessoire connector en een grote spreeksleutel toets zijn minimale vereisten voor een portofoon.


TeloPTT voor flexibel gebruik

TeloSystems biedt een complete oplossing van zowel hardware als software. Vooral voor portofoongebruikers die onvoldoende bereik hebben met een traditionele portofoon, is de oplossing van TeloPTT uitermate geschikt. Gebruikers die werkzaam zijn gedurende een korte periode bij een klant mogen vaak niet gebruik maken van het reeds aanwezige communicatie systeem. Vanwege de installatiekosten en noodzakelijke vergunningen is het niet rendabel om een eigen tijdelijke infrastructuur op te zetten. 4G Portofonie is een ideale oplossing die men keer op keer kan gebruiken ongeacht locatie of benodigd bereik.

Techniek

De handsets zijn afgestemd op het 4G Portofonie platform. Het Android besturingssysteem is zodanig aangepast zodat o.a. microfoon geluid en bedieningsgemak overeenkomt met portofoons uit het hogere segment. De voordelen van 4G worden optimaal benut waardoor live video verzenden mogelijk wordt.

Daarnaast is de audio kwaliteit en gespreksopbouw tijd ongeëvenaard vergeleken met PMR portofoons, (DMR/TETRA). Daarnaast is dynamische groepen aanmaken standaard aanwezig alsmede het programmeren op afstand. De dispatch applicatie biedt standaard alle noodzakelijke functies voor spraak, voicelogging, GPS-weergave, aanwezigheidsregistratie en GeoFencing. Aangevuld met live video weergave van 32 gebruikers simultaan, bestanden verzenden/ontvangen maakt dit een van de meest uitgebreide dispatch applicaties voor 4G Portofonie.

Er is meer; vraag naar de mogelijkheden

TeloPTT kan veel, WAVE kan nog veel meer. In de toekomst zijn radio en LTE verwerkt in één device. Dit artikel beschrijft een klein stukje van de mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig geworden? Bel ons dan gerust! C4IT, tel: +31 (0)88-0086666.

 

 

4GPTT - Push-to-talk-Over Cellular voor radio gebruikers en voor smartphonegebruikers